Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Indiase scholieren moeten herexamens doen na te domme antwoorden op tv

Foto: Flickr/Asian Development Bank
     Indiase scholieren moeten herexamens doen na te domme antwoorden op tv
Like Ondertussen.nl

Denk je eindelijk van die rottige examens af te zijn, moet je het gewoon nog een keertje over doen. Klinkt als een grote nachtmerrie, toch? Meestal heeft het dan te maken met een foutje van de school of met examens die gestolen bleken te zijn. Maar in India gebeurt dit om een wel heel bijzondere reden.

Domme antwoorden

In de Indiase deelstaat Bihar zijn veertien leerlingen die opnieuw eindexamens moeten doen. Zij behaalden dit jaar de beste resultaten, maar omdat twee van hen zulke domme antwoorden gaven tijdens een televisieprogramma, wordt er nu getwijfeld aan hun kennis. Ouch..

Een lokale tv-zender interviewde de leerlingen omdat zij het zo goed gedaan hadden tijdens de examens. Maar in plaats van ze te feliciteren, stelde de reporter hen een aantal simpele vragen van hun ‘beste’ vakken. De leerling die het beste was in maatschappijleer vertelde doodleuk dat hij daar het vak ‘koken’ leerde. En de beste leerling in scheikunde wist niet eens dat de chemische formule van water H2O was. Grote kans dat daar iets niet helemaal goed is gegaan dus.

Daarom vond de directeur van de school dat de leerlingen zich nu nog een keertje moeten bewijzen met een kleine schriftelijke en mondelinge overhoring. Ook wordt er dan gekeken of het handschrift van de scholieren wel overeenkomt met het handschrift op de examenbladen.

Spiekbriefjes van ouders

Dat er in India fraude wordt gepleegd tijdens de eindexamens is niet de eerste keer. Vorig jaar hingen heel wat ouders van de scholieren aan de gevel van de school om antwoorden in te fluisteren of spiekbriefjes door te geven. Daar hadden de ouders overigens wel een goede reden voor: “We moeten dit wel doen, de leraren leren de kinderen helemaal niets”, aldus één van de ouders. In deze video zie je hoe dit er in 2015 aan toe ging:

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.