Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Mensen boycotten Finding Dory, omdat het de eerste Disneyfilm is met lesbisch koppel

Foto: Still YouTube
     Mensen boycotten Finding Dory, omdat het de eerste Disneyfilm is met lesbisch koppel
Like Ondertussen.nl

Wie is er nou niet opgegroeid met ‘Finding Nemo’? Waarschijnlijk werd jij ook wild toen je hoorde dat er dertien jaar later een vervolg in de bios zou verschijnen. Wij moeten nog even wachten (tot 27 juni), maar in de Verenigde Staten komt de film op 17 juni uit. Maar… na aanleiding van de nieuwste trailer, is een groep mensen voor de tweede keer wild geworden. Nu niet van blijdschap, maar van woede. ‘Finding Dory’ zou namelijk de eerste Disneyfilm met een lesbisch koppel zijn.

Op minuut 1:08 zie je hoe een vrouw een speeltje oppakt bij een kinderwagen en het gerucht is dus dat de twee vrouwen die te zien zijn, het eerste Disneykoppel is met hetzelfde geslacht. Super natuurlijk, want films, en zeker ook kinderfilms, zouden een goede afspiegeling moeten zijn van de maatschappij. Gelukkig worden homoseksuelen en lesbiennes steeds meer geaccepteerd.Talkshowhost Ellen is de stem van hoofdpersonage Dory en is openlijk gay en mateloos populair.

Lees ook: 14-jarige denkt lesbisch te zijn en pleegt zelfmoord uit angst voor reactie ouders

Toch zijn er ouders die de ogen van hun kinderen afschermen als het koppel in beeld komt. Die ouders én (christelijke) lobbyisten roepen nu via Twitter op om ‘Finding Dory’ te boycotten. Het maakt me verdrietig dat we in 2016 leven en er nog steeds kinderen opgroeien met het idee dat gay zijn niet oké is. Er zijn gelukkig ook genoeg mensen die fel tegen de denkwijze van de ouders in gaan. Het wordt weleens tijd voor een Disneyfilm met een koppel van hetzelfde geslacht.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.