Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Er komt een apparaatje dat voedsel uit de maag zuigt voordat je er van aankomt

Foto: YouTube/Aspire Bariatrics
     Er komt een apparaatje dat voedsel uit de maag zuigt voordat je er van aankomt
Like Ondertussen.nl

Een apparaatje dat Oreo’s en pizza uit je maag zuigt, voordat het ervoor zorgt dat jouw broek wéér een beetje strakker zit. Het klinkt ideaal, maar ook als iets dat nooit echt zal bestaan. De methode doet namelijk een beetje denken aan boulimia (waarbij je wel eet, maar daarna overgeeft zodat je niet aankomt) en zoals we allemaal weten is dat verre van gezond. Toch komt dit apparaatje er… Het is al getest in Zweden en de Verenigde Staten en tot mijn grote verbazing al goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA). De FDA is een hulpkantoor voor de Amerikaanse overheid dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert.

Het apparaat heet de AspireAssist en voordat je het kan gebruiken, moet er een dunne buis in de maag worden aangebracht. Twintig minuten na een maaltijd moeten gebruikers de buis aansluiten op het apparaat. Het eten wordt gelijk in de wc gedropt. Klinkt bizar? Dat is het ook. Kijk de video maar als je wil weten hoe het precies werkt:

Het apparaat haalt een derde van het eten uit je maag. Het onderzoek resulteerde erin dat deelnemers na een jaar twaalf procent van hun lichaamsgewicht kwijt waren. Natuurlijk zal de procedure alleen aangeboden worden voor mensen met overgewicht. De baas van de FDA zegt daarbij: “De gebruikers zullen wel in de gaten moeten worden gehouden door een arts. Ook moeten ze een programma volgen waarbij ze worden geholpen om gezonder te leven.” Misschien een idee om die mensen dat eerst te laten volgen?

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.