Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

25-jarige gast steekt hond dood uit ‘zelfverdediging’ en krijgt veel te lage straf

Foto: Pixabay
     25-jarige gast steekt hond dood uit ‘zelfverdediging’ en krijgt veel te lage straf
Like Ondertussen.nl

Afgelopen februari werd er een dode hond in het park in Wageningen gevonden. De politie ging op zoek naar degene die achter deze bizarre actie zat en kwam uiteindelijk uit bij een 25-jarige gast uit Made. Zelf zegt hij dat hij het deed uit zelfverdediging.

‘Aangevallen’

De hond was van een 50-jarige man uit Mechel. Hij liet zijn herdershond en zwarte jachthond uit op een bekend uitlaatplekje bij de Wagenbergse Put. Zo ook op een zondagochtend in februari. De 50-jarige man liep met zijn twee honden, die hij los rond liet lopen. Hij kwam een ander stel tegen met een klein wit hondje. Toen de herder op het witte hondje afliep, riep de eigenaar van de herder dat ze hem weg moesten sturen. Dit deed het stel echter niet: de man zag dat de jongen zijn hond in z’n nekvel greep en hem een paar meter mee sleurde, waarna de twee ervandoor gingen.

De 50-jarige man zag dat zijn herder niet meer bewoog en toen hij eenmaal bij zijn hond was aangekomen, kwam hij erachter dat het beest was doodgestoken. De daders waren lange tijd niet gevonden, totdat de 25-jarige jongen en zijn 22-jarige vriendin zich bij de politie hadden gemeld. De jongen had bekend dat hij het dier had doodgestoken, maar zegt zelf dat hij dit deed uit zelfverdediging.

Uitspraak

Vandaag deed de rechter de uitspraak en als je het mij vraagt, krijgt de jongen een veel te lage straf voor wat hij gedaan heeft. De rechter had een werkstraf van 120 uur geëist, maar de 25-jarige krijgt slechts een werkstraf van 80 uur. Daarnaast moet hij 91 euro aan de eigenaar van de hond betalen voor dierenartskosten.

De officier van justitie wilde trouwens niets horen over zelfverdediging. “Je kunt niet elke keer je mes trekken bij een ontmoeting tussen twee honden.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.