Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Pascal (18): “Bewust sparen doe ik niet, maar ik hou vaak wel wat over”

Foto: Instagram / Pascal Ham
     Pascal (18): “Bewust sparen doe ik niet, maar ik hou vaak wel wat over”
Like Ondertussen.nl

Stiekem zijn we allemaal ontzettend nieuwsgierig naar andermans bankrekening. In deze rubriek kijken we naar de bankrekening van andere jongeren. Hoeveel verdienen ze? En waar geven ze het aan uit? Deze keer is de 18-jarige Pascal aan de beurt: 

Inkomsten

“Ik ontvang elke maand 381,93 aan studiefinanciering van de overheid, maar dat gaat bijna allemaal op aan collegegeld, boeken en zorg dus dat zie ik niet echt als inkomen. Ik werk elke zaterdag bij een slager in Delft, daar verdien ik zo’n 175 euro per de maand mee. Daarnaast krijg ik elke maand zorgtoeslag à 83 euro en nog eens €25 zakgeld van mijn moeder.”

Uitgaan

“Ik ga bijna nooit naar clubs of concerten of zo, maar ik chill vaak op huisfeestjes of drink een paar biertjes bij vrienden thuis. In de weekenden ga ik wel eens naar de Beestenmarkt in Delft of eten bij KFC of de Mac. Daar ben ik ongeveer 45 euro per maand aan kwijt. Verder heb ik nog een Pathé Unlimited pas à 19 euro per maand, waarmee ik onbeperkt naar de bioscoop kan. Vaak ga ik daarvoor naar de supermarkt om wat eten en drinken voor tijdens de film te halen (sst… niet tegen de Pathé zeggen). Dit kost dan zo’n 12 euro in de maand, dus in totaal 31 euro aan bioscoopbezoekjes.”

Foto: Instagram / Pascal Ham
Foto: Instagram / Pascal Ham

Overige uitgaven

“Ik betaal het collegegeld in termijnen van 216,78 euro per maand en soms ben ik nog een tientje per maand kwijt aan schoolbenodigdheden, zoals bijvoorbeeld administratiemappen. Mijn zorgverzekering kost 113 euro per maand, maar door de zorgtoeslag van 83 euro blijft daar maar 30 euro van over. Kleding haal ik meestal zelf, maar als ik de bonnetjes meeneem krijg ik dat geld later terug van mijn moeder. Mijn telefoonabonnement kost 28 euro per maand. Omdat ik nog thuis woon hoef ik verder geen eten of huur te betalen, maar mijn moeder en ik delen wel het tv abonnement, wat me 6,50 in de maand kost.”

Foto: Instagram / Pascal Ham
Foto: Instagram / Pascal Ham

Sparen

“Ik hou me niet echt bewust bezig met sparen, maar over het algemeen kan ik gewoon leuke dingen doen en hou ik alsnog wel wat over. Wat ik overhoud stort ik op mijn spaarrekening. Dat is dus elke maand een ander bedrag, maar doordat ik nooit meer geld uitgeef dan ik verdien, komt er beetje bij beetje meer geld op te staan.”

Lees ook: 6 simpele veranderingen die ervoor zorgen dat je dit jaar wél spaart

ING aan het woord:

“Pascal woont nog thuis, waardoor hij geen geld kwijt is aan huur en boodschappen. Hierdoor kan hij elke maand geld besparen en wat geld opzij leggen voor op zijn spaarrekening. Zo bouwt Pascal nu alvast een buffer op voor als het even tegen zit of een grote aankoop. Pascal geeft aan dat hij nog niet bewust bezig is met sparen. Het kan helpen om een doel aan je spaargeld te koppelen, om zo bewuster te gaan sparen. Daarnaast werkt dit ook motiverend!”

Bekijk ook de bankrekeningen van Avalon, Danique, Guus, RosanDaan, RoosTijmen en Tasniem.

In samenwerking met

De ‘haal-meer-uit-je-budget’ tips van ING

Smeer jij je eigen brood of koop je lunch in de kantine? Leen je bij DUO of heb je een bijbaan? Ga je stappen of sparen? ING begrijpt jouw dilemma’s en geeft op Ondertussen.nl tips om meer uit je budget te halen. Kun jij nog meer tips gebruiken? Klik dan hier!
Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.