Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Deze mega bedragen verdienen de bekendste YouTubers van Nederland

Foto's: YouTube/enzoknol/kwebbelkop
     Deze mega bedragen verdienen de bekendste YouTubers van Nederland
Like Ondertussen.nl

YouTube wordt groter en groter. En tegenwoordig is deze social-mediakanaal niet meer weg te denken. Steeds meer bloggers zijn begonnen met vloggen op hun eigen YouTube-kanaal. En daar verdienen ze bakken met geld mee.

Niemand weet precies hoeveel de grote YouTubers verdienen. En dat is niet gek ook. Want deze mensen tekenen een contract met YouTube en mogen niet met het exacte bedrag naar buiten komen. Maar dat betekent niet dat we dit niet kunnen schatten natuurlijk. En om hierachter te komen, wordt eerst even gekeken waar dat succes dan vandaan komt.

Lees ook: Hoe moeilijk is het om geld met YouTube te verdienen?

Denis Doeland heeft de negentig bekendste Nederlandse YouTubers op een rijtje gezet om te kijken hoe het kan dat zijn zo bekend zijn geworden. Hij kwam erachter dat Jonge100-winnaar Kwebbelkop bovenaan staat. Jordi van den Bussche heeft maar liefst 3,1 miljoen subscribers en staat hiermee aan kop. Gevolgd door zijn vriend Jelly, met 2,6 miljoen subscribers. Leuk allemaal natuurlijk, zoveel fans op je account. Maar hoe kom je hier nou eigenlijk aan?

Foto: YouTube/Kwebbelkop
Foto: YouTube/Kwebbelkop

YouTube-succes

Denis ontdekte dat het succes begint bij een sterke belofte aan de kijker. De meeste YouTubers maken gemiddeld 100 video’s per jaar en sommigen zelfs ruim 200. Kwebbelkop maakt twee video’s per dag.

Het is net een televisieprogramma: ze houden zich aan een bepaald ritme. Doe je dat niet, dan verlies je abonnees.

Als je eenmaal succes hebt, dan ga je een partnership aan met YouTube en deel je de advertentie-inkomsten. Hoeveel dit is, blijft geheim en moet dus geschat worden. Wat we wel weten, is dat een YouTuber per duizend views betaald krijgt. Per duizend views kan de vlogger een bedrag verdienen dat varieert van 1,5 tot 7 euro, waarvan 45% voor YouTube is.

Flink cashen

Denis nam het account van Kwebbelkop als voorbeeld en rekende het uit. Met 1,5 euro per duizend views verdient hij 500.000 euro. Met de 7 euro per duizend views ligt dit bedrag op 2,6 miljoen euro. Bij Enzo Knol liggen de bedragen tussen de 370.000 en 2 miljoen euro. Ook helemaal niet verkeerd dus.

Lees ook: PewDiePie: hoe een 25-jarige 26 miljoen pond per jaar verdient door videogames te spelen

Foto: YouTube/beautygloss
Foto: YouTube/beautygloss

Toch doen de YouTubers dit niet altijd helemaal alleen. Drieënhalf jaar geleden is er een soort platenlabel voor YouTubers opgezet: Social1nfluencers. Dit is een bureau dat bekende YouTubers begeleid. Zo is beautyblogger Mascha Feoktistova van Beautygloss onder contract bij dit bureau. De eigenaar van Social1nfluencers vertelt: “In Amerika en Engeland zijn ze al veel verder met dit concept, daar maakt geen een grote YouTuber zelf afspraken.”

Ze hebben namelijk helemaal geen zin om zich bezig te houden met sponsordeals of samenwerkingen met grote merken.

Genoeg te verdienen met YouTube dus. Maar als je wilt beginnen, zorg dan wel dat je doorzettingsvermogen hebt. Want ik geloof niet dat het bij al deze bekende YouTubers makkelijk is gegaan in het begin. 😉

Lees ook: Bas van Teylingen: “Ik help de nieuwe generatie YouTubers om nog betere content te maken”

In samenwerking met

De ‘haal-meer-uit-je-budget’ tips van ING

Smeer jij je eigen brood of koop je lunch in de kantine? Leen je bij DUO of heb je een bijbaan? Ga je stappen of sparen? ING begrijpt jouw dilemma’s en geeft op Ondertussen.nl tips om meer uit je budget te halen. Kun jij nog meer tips gebruiken? Klik dan hier!
Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.