Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

10 gekke manieren om geld te verdienen

Foto: Flickr/Images_of_Money
     10 gekke manieren om geld te verdienen
Like Ondertussen.nl

Je kan geld verdienen op de raarste manieren, dat bewijzen deze tien op z’n zachtst gezegd bijzondere beroepen en bedrijfjes wel!

10. Ierse modderverkoper


Foto: Flickr/Pink Sherbet Photography

Dit klinkt te gek voor woorden, maar het is echt waar: Pat Burke verdient geld door Ierse aarde te verkopen. Pat reisde regelmatig op en neer van Ierland naar Amerika en zijn kennissen vroegen hem vaak om een handje grond mee te nemen, die ze vervolgens over de kisten van overleden familieleden konden strooien.

Dat bracht Pat op het idee om een bedrijf te starten dat Ierse aarde levert aan Ierse Amerikanen. En een succes dat het is! Ze draaien jaaromzetten van meer dan een miljoen! Niet gek voor een beetje modder dachten wij zo.

Lees ook: De manieren van geld verdienen die onze ouders niet hadden

9. Professionele knuffelaar


Foto: Flickr/eflon

Je zal maar behoefte hebben aan een lekkere knuffel, maar die van niemand kunnen krijgen. Dan bel je toch gewoon de plaatselijke knuffelservice? Want ja, die bestaan! Onder andere in LA, Japan en in Engeland kun je terecht voor een professionele knuffel. De geruchten gaan dat sommige knuffelaars 360 dollar per dag verdienen. Iets voor jou?

8. Game-leraar


Foto: Flickr/GabrielaP93

We weten dat professionele gamers hun brood verdienen met gamen. Maar wist jij dat er ook mensen zijn die andere mensen leren gamen? En nog voor veel geld ook? En blijkbaar zijn die mensen nodig, want er bestaat een hele website die jou helpt om precies de goede leraar voor de goede game te vinden.

Een game-leraar is vooral bedoeld voor mensen die na een lange dag op het werk lekker een potje Call of Duty willen spelen, maar keihard verpletterd worden door andere gamers die veel meer tijd hebben om te oefenen.

7. Professionele poepschepper


Foto: Flickr/kenjonbro

Niemand doet het natuurlijk met plezier: hondenpoep opruimen. Maarja, het is wel zo netjes. Heb je er écht een hekel aan, dan kun je iemand inhuren om het voor jou te doen. Het personeel van The Atlanta Pooper Scooper Service komt een of twee keer in de week langs om je oprijlaan poepvrij te maken. Ideale bijbaan toch?

Lees ook: Een bijbaan levert meer op dan alleen geld: zo kom je aan de bak

6. Torso te huur


Foto: Flickr/?L

Dit is ook een leuke: je bovenlichaam te huur aanbieden voor advertenties. Jason Sadler doet dit. Hij draagt iedere dag een ander t-shirt, elke met een ander logo.

Gek genoeg werd zijn idee heel snel populair en er wordt gezegd dat hij in de eerste drie maanden 66.000 dollar heeft verdiend! Hij moest zelfs meer mensen aannemen die rond gingen lopen met een logo op hun lijf. Slim!

5. Gebruikte slipjes verkopen


Foto: Flickr/The Hidden Collection

Keihard bewijs is er niet voor, omdat mensen in deze business liever anoniem blijven, maar er wordt beweerd dat er flink geld te verdienen valt aan gebruikt ondergoed. Heel bizar, maar er schijnen mensen te zijn met een fetisj voor gebruikte onderbroeken. Bah. Lees hier een verhaal van een vrouw die het in de business zit.

4. Haar verkopen


Foto: Flickr/ArSiSa7

Als je haar aan bepaalde eisen voldoet kun je er flink wat geld mee verdienen! Heb jij het nog nooit geverfd of behandeld met chemicaliën en is het minimaal 25 centimeter lang? Dan kun je er goud geld mee verdienen. Een streng haar van 30 centimeter kan je al snel 250 dollar rijker maken. Katsjing!

Lees ook: Hoe moeilijk is het om je boterham te verdienen met poëzie en dichten?

3. Verkopen van je maagdelijkheid


Foto: Flickr/just.Luc

We weten het: sex sells. Maar dit is wel extreem: je maagdelijkheid verkopen!! Wie doet dat nou?! Hoe dan ook, veel geld levert het wel op. Het is niet bekend wat het record is, maar er zijn vrouwen die hun maagdelijkheid voor 700.000 dollar hebben verkocht. Mannen kunnen het ook doen, maar dat levert iets minder geld op. De hoogste prijs die ooit voor mannenmaagdelijkheid betaald is, is 3000 dollar.

Nah, misschien toch maar niet doen deze!

2. Je leven verkopen


Foto: Flickr/pheezy

Als jij dacht dat je maagdelijkheid verkopen al raar is… Je hele leven verkopen gebeurt blijkbaar ook! Ene Mike Merrill deelde zichzelf op in 100.000 aandelen en verkocht ze voor ieder 1 dollar. En nu maken zijn grootste aandeelhouders belangrijke beslissingen voor hem. Zo hebben ze beslist of hij een nieuwe auto moest kopen, of hij zijn haar moest verven, of hij het uit moest maken met zijn vriendin…

Een andere knul, Ian Usher, verkocht letterlijk zijn leven. Inclusief huis, bezittingen, baan en vrienden. Op eBay ving hij er 305.000 dollar voor en met dat geld heeft hij weer een nieuw leven opgebouwd. Bizar.

1. Huur een liliputter


Foto: Flickr/Roberto Trm

Als je een lilliputter bent kun je flink wat geld verdienen door jezelf te huur aan te bieden. Althans, in de VS en Engeland. Moet je wel de meest uiteenlopende dingen willen doen, zoals strippen, je verkleden als Cupido en misschien zelfs vechten tegen een andere lilliputter.

Erg populair is het huren van een liliputter om te dwergwerpen… En ja, dat is precies wat het suggereert.

Dus als je zonder baan zit: wees creatief, want met de gekste dingen kun je goud geld verdienen!

In samenwerking met

De ‘haal-meer-uit-je-budget’ tips van ING

Smeer jij je eigen brood of koop je lunch in de kantine? Leen je bij DUO of heb je een bijbaan? Ga je stappen of sparen? ING begrijpt jouw dilemma’s en geeft op Ondertussen.nl tips om meer uit je budget te halen. Kun jij nog meer tips gebruiken? Klik dan hier!
Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.