Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Erik (23) is totaal geen typische ballerina, maar damn, wat is hij goed

Foto's: Facebook/Erik Cavanough
     Erik (23) is totaal geen typische ballerina, maar damn, wat is hij goed
Like Ondertussen.nl

Als je aan een ballerina denkt, zal je nooit een plus size jongen voor je zien. Ten minste, tot je de 23-jarige Erik Cavanaugh leert kennen. Erik begon met dansen op de middelbare school. “Hij moest twee keer van dansschool wisselen, voordat iemand hem serieus nam”, zegt zijn oudere broer Ryan. “Door zijn gewicht lieten ze hem alleen maar op het makkelijkste level dansen.” Toen Erik uiteindelijk werd toegelaten tot de Slippery Rock University, werd hij met behulp van Instagram een inspiratie voor veel mensen. Een dikke middelvinger voor die eerste twee dansscholen dus… Look at him now!

Zoals je in de video hierboven ziet, is Erik aardig zwaar. Het tegenovergestelde van wat je van een ballerina gewend bent. “Erik heeft nu jaren getraind”, zegt zijn broer. “Dat zijn jaren vol frustratie, omdat hij anders werd behandeld en omdat hem keer op keer werd verteld dat hij door zijn lichaam niet in de danswereld thuishoort. Maar hij gaf niet op.” Erik begon video’s op Instagram te zetten. Dankzij the New York Post, die er een compilatie van maakte en op Facebook zette, explodeerde zijn account. “Je bent geweldig, je hebt me geïnspireerd om weer te gaan dansen”, is één van de comments onder een video. Er zijn meer van zulke reacties:

Dankjewel dat je me hebt geïnspireerd om mezelf harder te pushen dan ik dacht dat ik kon.

Mensen inspireren, dat is precies Eriks doel. “Body positivity wordt heel erg gehyped bij vrouwen, maar voor mannen gebeurt dat nog bijna niet. Er zijn niet genoeg mannen die laten zien dat wij ook verschillende maten en vormen kunnen hebben.” En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat 81 procent van de mannen (tegenover 75 procent van de vrouwen), zich schaamt voor hun lichaam. Erik zegt:

Ik wil dat andere kinderen die er als mij uitzien niet bang zijn om te gaan dansen.

“Niet alleen dansen trouwens, alle sporten”, zegt hij. “Ik wil dat ze zien dat ze alles kunnen doen als ze het maar graag willen, hoe je er ook uitziet.” In de toekomst hoopt Erik niet meer in een pizzatent te werken, maar in muziekvideo’s te dansen, ooit choreograaf te worden en te zorgen dat mensen stoppen met anderen in hokjes proppen. Van de negatieve reacties trekt hij zich niks aan. “Ik schaam me niet voor wie ik ben.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.