Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit zijn de winnaars van De Jonge 100 van 2015!

Foto: Willemijn Jongbloed
     Dit zijn de winnaars van De Jonge 100 van 2015!
Like Ondertussen.nl

De stemmen zijn geteld en de jury is erover uit: de winnaars van De Jonge 100 van 2015 zijn bepaald én zojuist tijdens een feestelijke awardshow in de Westerliefde in Amsterdam bekend gemaakt! Ondanks dat alle 100 jongeren natuurlijk winnaars zijn, ontvingen per categorie twee genomineerden een award. Eén gekozen door jullie, onze lezers, en één gekozen door de jury.

De winnaars!!! #Jonge100

Een foto die is geplaatst door Ondertussen.nl (@ondertussennl) op

Dit zijn de gelukkigen:

Creators

Publiekswinnaar: 

Lennart Kerkvliet Lennart mocht in 2013 en 2014 naar Silicon Valley omdat hij meedeed aan een Apple event. Dit jaar ook, alleen kon de beste man niet. Daarnaast bouwt apps voor het bedrijf van zijn vader.

Jurywinnaar: Lisette Donkersloot “Als jury hebben we voor iemand gekozen die het afgelopen jaar miljoenen mensen heeft bereikt. Iemand voor wie op jonge leeftijd al grote namen in de rij staan. En toch blijft ze nuchter en werkt ze alleen aan projecten waarin zij zelf de creatieve vrijheid krijgt. Dat is wat ons betreft een geweldige eigenschap om succesvol te blijven en het verschil te blijven maken”, aldus jurylid David Barens, oprichter van Ondertussen.nl

Champions

Publiekswinnaar:

Thijs Kroezen Thijs heeft voor de vijfde keer de strijd tegen kanker gewonnen. Om zo fit mogelijk de operatie in te gaan is hij gaan hardlopen. Met zijn laatste #RoadToSurgery mocht iedereen meerennen, en daar kwamen 200 mensen op af.

Jurywinnaar: Dafne Schippers “Om een Champion te worden zul je keihard moeten werken en heb je doorzettingsvermogen, discipline en passie nodig. Deze begrippen zijn sowieso van toepassing op alle genomineerden, maar de échte Champion in de categorie Champions heeft in 2015 ook nog eens geschiedenis geschreven. Een vrouw met een waanzinnige conditie en flinke dosis spierkracht. Ze won dit jaar zilver op de 100m en behaalde goud en een wereldrecord op de 200m tijdens de wereldkampioenschappen in Peking. En nu dus ook een titel op de Jonge 100!” aldus jurylid Anna-Alicia Sklias, presentatrice/danseres/choreograaf/jongerencoach.

Idols

Publiekswinnaar: 

Jordi van den Bussche Jordi is wereldberoemd geworden met zijn grootste hobby: gamen. Onder de naam Kwebbelkop heeft hij meer dan 2,5 miljoen abonnees en worden zijn filmpjes ongeveer één miljoen keer per dag gekeken. Zijn volgers stemden dan ook massaal en zorgden ervoor dat hij de meeste stemmen van iedereen kreeg.

Jurywinnaar: B-Brave “Als jurywinnaar hebben we gekozen voor een groep met daarin stuk voor stuk Idols. Ze veroveren de harten van duizenden meisjes met hun muziek, persoonlijkheden en stijl. Ik merk dat de markt behoefte heeft aan een groep zoals zij en dit is o.a. dan ook extra gebleken uit het feit dat ze dit jaar voor de tweede keer de Nickelodeon’s Kid’s Choice Award ‘Favoriete Act Nederland/België wonnen! Het is ontzettend knap dat je in deze leeftijdscategorie zo steady en zelfverzekerd je ambities en passies kunt blijven uitvoeren onder vaak een hele hoge druk en verwachtingen van buitenaf”, aldus jurylid Yuyan Vuurmans, artiestenmanager van o.a. Jim Bakkum en Dave Roelvink.

Pioneers

Publiekswinnaar: Zjos Dekker
Hoewel ze depressief is en het daar heel moeilijk mee heeft, is ze bezig geweest met de taboes rondom depressie en zelfmoord te verbreken omdat haar broer heeft in 2014 zelfmoord gepleegd. Ze heeft meegewerkt aan het tv-programma #mijn5000vrienden.

Jurywinnaar: Amsterdam Verwelkomt
Op de vlucht voor je eigen land, je nergens thuis kunnen voelen. Rutger de Rijk (20, Jesse Balster (21), Sam van Grondelle (20), Laura Kuipers (19), Mathilde Rozing (21) en Irene Krijgsman (22) zorgden voor een warm onthaal door een ‘vluchtelingen pakketje’ vol met stroopwafels en andere Nederlandse lekkernijen aan te bieden aan vluchtelingen. Een ontzettend goede, simpele en mooie stap om vluchtelingen welkom te heten en ze direct betrokken te laten zijn in de samenleving”, aldus jurylid Jesse van Doren, oprichter van Tomorrow.

Lenovo #GoodWeird Award

Lenovo, hoofdsponsor van De Jonge 100, reikte de #GoodWeird award (een Lenovo Yoga Tablet) uit aan Thijs Kroezen. #GoodWeird staat voor iets dat anders is, op een goede manier – niet met als doel op te vallen maar gewoon om iets beter te maken.

“Ik heb het geluk weinig ervaring te hebben met ziekte, en als leek verwacht ik dat je ziek bent, je behandeld wordt en je dan steeds beter en sterker voelt. Volgens logica zou je dat verwachten. Toch? De winnaar van deze award dacht daar anders over. Hij heeft gevochten om sterker en fitter te worden vóór de behandeling! En dat niet alleen, hij heeft honderden mensen geïnspireerd om met hem mee te doen, in aanloop van een succesvolle behandeling. Dat is voor mij als leek een enorme prestatie die veel respect verdient. En toch ook GoodWeird!”, aldus Carina van Vlerken, Lenovo Communications Manager North Region.

Op dít moment zijn we de prijzen aan het uitdelen! Kijk je mee op Periscope (ondertussennl)? En hoe vet zijn ze?! #Jonge100

Een foto die is geplaatst door Ondertussen.nl (@ondertussennl) op

Wij gaan nog even verder feesten! Via Periscope kun je de awardshow live volgen, op Snapchat (gebruikersnaam= Ondertussen.nl) snappen we erop los en op Instagram kun je ook alvast wat foto’s bekijken. Stay tuned voor de officiële foto’s en het videoverslag!

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.