Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit vonden DGTL-gangers van het (alleen maar) vegetarische aanbod op het festival

Foto: Kirsten van Santen
     Dit vonden DGTL-gangers van het (alleen maar) vegetarische aanbod op het festival
Like Ondertussen.nl

YES, het festivalseizoen is geopend! En wel met DGTL, een van de populairste techno festivals van Nederland, dat elk jaar in het Paasweekend valt. Dit jaar draaide het niet alleen om muziek, maar ook duurzaamheid was een belangrijk thema. De organisatie wil namelijk minder afval produceren, minder energie verbruiken, de uitstoot van koolzuurgas beperken en urban farming promoten. Hoe ze dat willen doen? Onder andere door alleen maar vegetarisch en biologisch eten verkopen.

Door twee vleesvrije dagen in te lassen, hoopt DGTL 14 miljoen liter water te besparen en 53.000 kilo koolzuurgas minder uit te stoten dan op een normaal festival. Want wist jij dat het maken van één hamburger 1.550 liter water, 2,5 kilo voer en 1,74 kilo CO2 kost? Vorig jaar werden er 3972 burgers verkocht, dus reken maar uit.

Lees ook: Deze 10 tips helpen je op een simpele manier duurzamer te leven

Goed bezig zou je zeggen. Maar wat wordt er dan wel verkocht? Wij gingen op onderzoek uit en voelden de festivalgangers aan de tand over het aanbod.


Rob (28) en James (22) gingen voor een enorme schotel nacho’s van Viva Ignacio en of die goed in de smaak viel hoefden we eigenlijk niet eens te vragen. James was zo druk met het verorberen van z’n schotel dat Rob ‘m moest assisteren. 😉
Cijfer: 8

Charlie (19) – die je misschien wel herkent – en Tedje (25) hadden een curry bij Curry Up gehaald. Tedje is vegetariër dus voor haar kwam dit besluit van DGTL als een geschenk uit de hemel. Normaal kom je op een festival dan toch al gauw op een patatje uit.
Cijfer: 10

Roy (28) en Jaap (27) gingen op de veilige tour met een frietje van Pomms’: “Lekker, maar wel een beeetje slap!”.
Cijfer: 5

Tja, Raketjes zijn altijd een goed idee, toch? Guus (24) was er dan ook helemaal blij mee.
Cijfer: 10

Burgermeester was ook aanwezig, met alleen maar veggie burgers. Geen enkel probleem, vonden Laurel en Hanna (beide 19). “Juist goed dat ze dit doen!”
Cijfer: 7

Mandy en Michelle (allebei 26) gingen ook voor de nacho’s schotel. Daar zagen we sowieso wel de meeste mensen mee, en mag je dus wel de hit van het festival noemen. Het feit dat je zo’n lekkere grote bak kreeg kan daar ook mee te maken hebben. 😉
Cijfer: 8

Floris (22) (van Floris_fitfood) was de eerste die we spraken die het ab-so-luut niet eens was met het alleen-vegetarische aanbod van DGTL. “Ik heb me thuis nog even vol lopen proppen met vlees”. Zijn antwoord op de vraag wat hij van zijn pasta pesto van Pastaiola vond, was dan ook: “Ja ik mis toch duidelijk iets: de kip!”. Met een banaan kun je niet fout gaan, dus Laura (20) was tevree.
Cijfer pasta: 2

Tja, misschien de volgende keer dan toch maar net als Alois (22) een bammetje mét vleeswaren van huis meenemen…?

Orlando (23) ging voor een Hot Mama Hot pizza, daar kan volgens hem niet zoveel aan fout gaan.
Cijfer: 7

Je kunt natuurlijk geen verslag schrijven zonder zelf iets geproefd te hebben, dus hoppa aan de nacho’s die we overal zagen dan maar! Ik had eigenlijk wel verwacht dat er in plaats van vlees een heleboel kaas op zou zitten, maar dat was juist niet het geval. Niet erg, want hij smaakte alsnog errrrrg goed!
Cijfer: 9

Al met al een top initiatief van DGTL dus! En een goede manier om iedereen kennis te laten maken met de wondere wereld van het vegetarische eten. DGTL wil mensen trouwens niet dwingen vegetariër te worden, ze willen gewoon laten zien hoeveel CO2-uitstoot je kunt besparen als je (een keer) geen vlees eet. En dat dat ook niet zo moeilijk is!

Lees ook: Vegan Challenge: mijn mening na 30 dagen veganistisch eten

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.