Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

De beste plekken in Nederland waar je in de zon kunt chillen én je kont nog kunt keren

     De beste plekken in Nederland waar je in de zon kunt chillen én je kont nog kunt keren
Like Ondertussen.nl

Zit je dan. Met je handdoekje, zonnebril en zonnebrand. Je bent, net als de rest van dit kikkerlandje, naar het strand of naar een meertje gegaan. Twee centimeter naast je, aan je linkerhand, ligt een man in een te klein zwembroekje en een vrouw met haar borsten in de lucht, wiens tepels groter zijn dan je ooit eerder hebt gezien. Twee centimeter naast je aan je rechterkant, zit een gestresste moeder met een jankende kleuter. Hoera! Het is één van de drie dagen zomer in Nederland!

Heb je liever dat zo min mogelijk mensen je uitlachen als je wil afkoelen en een gilletje slaakt als jij je teen in het zeewater steekt? Dan zijn deze plekken misschien meer iets voor jou:

Zuiderstrand, Den Haag

Je hebt ontzettend veel strand in Den Haag, maar op Scheveningen kan jij je kont niet keren als het een beetje warm is. Wel belangrijk, want anders is je kont natuurlijk niet gebruind. 😉 Kijkduin was normaal gesproken al iets rustiger (en je kunt er gratis parkeren), maar ondertussen trekken hele stammen Pokémon-jagers naar Kijkduin. Wel chill is het Zuiderstrand. Onder Hagenaars staat het ook wel bekend als het stille strand. De strandslagen 6 tot en met 11 hebben geen directe toegangsweg, omdat het grenst aan een natuurgebied. Je kunt die alleen bereiken per fiets of per voet. Ideaal voor een dagje rust dus!

’t Heerlijk avondje is gekomen #oostwestzuidbest @strandpaviljoenzuid #zuiderstrand

A photo posted by Janoeke Pauw (@janoekepauw) on

Hoek van Holland

Een ander chill plekje in Zuid-Holland is Hoek van Holland. Ook daar is het een stuk rustiger dan in Scheveningen, vooral als je naar de pier gaat. Geen strandtent te vinden daar en oké, je moet een stukje lopen naar het strand, maar dan heb je ook wat. Haal een lekkere zak patat aan het begin van de pier (traditie bij mijn familie) en be happy.

yeeh #hoekvanholland #nederland #seaside #nofilter

A photo posted by @katiipe on

Wijk aan Zee

Op ongeveer een half uur afstand van Amsterdam en Haarlem ligt het dorpje Wijk aan Zee. Het heeft verreweg het breedste zandstrand van Nederland. Je weet wat dat betekent: hoe breder het strand, hoe meer mensen er wél hun kont kunnen keren. Bij de Noordpier kan je één van de beste surfplekken van Nederland vinden. Naast strandtenten kan je er dus ook verschillende surfscholen vinden!

#beach

A photo posted by kiekster85 (@kiekster85) on

Venbergsemolen in Valkenswaard

Woon je in Brabant of ben je van plan deze zomer richting Brabant te vertrekken, dan kan je het beste gaan chillen in Valkenswaard, zegt onze eigen Brabomeneer Marijn. Verder vond hij het maar een rare vraag: “Iedere Brabander heeft wel een eigen plekje dat chill is.” Oh ja, dacht ik: daar is het natuurlijk niet zo dichtbevolkt als in de Randstad.

 

A photo posted by Roos. (@roos1487) on

Blijburg: het stadsstrand van IJburg

Het leukste en bekendste strand van Amsterdam: Blijburg aan het IJmeer. Heel fijn als je even uit de drukke stad wil zijn, maar het is ook een leuke plek als je een keer zin hebt in een feestje. Er worden namelijk regelmatig festivals en feesten georganiseerd bij de strandtent Blijburg aan Zee.

Strand van Monster

Dit strand ligt tussen Hoek van Holland en het Zuiderstrand in Den Haag in. Die mensen in Zuid-Holland hebben maar geluk. 😉 Als je hier het strand op loopt, besef je maar weer even hoe mooi Nederland is. Gelukkig is hier wel plek voor je handdoekje.

Lieve Nederland, zullen we het iedere dag even zo doen? Bijvoorbaat dank.

A photo posted by Nila Luyten (@nilaluyten) on

Stroombroek in Doetinchem

Volgens betrouwbare bronnen – Noud – worden er bij Stroombroek zwaar goede chillsessies gezet in de zomer (die drie dagen waarop de zon het eindelijk eens wint dus). Je hebt plekken waar het druk is, maar het meer is zo groot dat je altijd wel een rustig plekje kunt vinden. Als je van watersporten houdt, word je helemaal blij van deze plek!

Chillings! #wakeboarden #braamt #stroombroek #chillings

A photo posted by Mark Gijsbers (@markgijsbers) on

Varkensbaai Sloterplas, Amsterdam

Nog een stadsstrand in Amsterdam, maar deze ligt midden in het stadsdeel Nieuw-West. Het strandje is vlak voor de zomer zo’n vijf keer vergroot! Een plek moet je dus wel kunnen vinden. 😉

Muntkade, Utrecht

Tien minuten lopen vanaf Utrecht Centraal en je bent bij de Muntkade. Met een kleedje, een wijntje en een wegwerpbarbeque heb je hier de ultieme chill plek, midden in de stad! Het is best knus, niet te groot, maar je kunt hier ook zwemmen. Ideaal dus.

Eten op de kade ️ ️#muntkade #zomer

A photo posted by Lieke (@liekealf) on

Missen we nog een locatie die er echt bij had moeten staan? Laat het ons weten op Facebook!

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.