Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Column: Waarom letterlijk iedereen van Pokémon houdt en GO speelt

Foto: Getty Images
     Column: Waarom letterlijk iedereen van Pokémon houdt en GO speelt
Like Ondertussen.nl

Pokémon GO is letterlijk overal. In de afgelopen dagen is er een aanslag geweest in Nice en een poging tot een coup in Turkije, en toch is het gesprek van de dag een mobiel spelletje. Maar waarom is Pokémon nou weer helemaal terug? Waarom is Pokémon al ruim 20 jaar zo’n enorm populaire franchise?

Jeugdsentiment is slechts het begin

‘Omdat we het vroeger speelden en keken’ is natuurlijk wel een beetje zwak. Alsof we alles van vroeger meteen geweldig vinden. Pokémon is anders. Pokémon zit in je hart.

Want Pokémon staat voor avontuur en voor mogelijkheden. Kijk even naar de serie. Onze grote held Ash komt uit een klein dorpje met niks anders dan een droom. Vervolgens laat hij alles achter om achter deze droom aan te gaan. Zouden we dat niet allemaal willen? Om de ballen te hebben om onze dromen werkelijkheid te maken.

Lees ook: Waarom Pokémon GO een van de meest revolutionaire games van deze tijd is

Pokémon in welke vorm dan ook, maar vooral GO, laat je dat heel even voelen. De mogelijkheid bestaat iedere dag weer om je saaie, veilige, gekozen leventje op te offeren om te doen wat je echt wil, net zoals Ash. Het is een beetje dezelfde reden dat we altijd zo geobsedeerd zijn met verhalen van mensen die bijvoorbeeld jarenlang in een camper rondreizen. Het maakt iets wakker in je, en Pokémon doet dat ook.

Daarom is Pokémon al ruim twintig jaar zo populair. Niet omdat je het speelt, niet omdat je het kijkt, maar omdat je het voelt. En als je dat ‘kinderachtig’ of ‘dom’ vindt, dan blijf uit m’n gezichtsveld. Het zit gewoon heel diep OK!?

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.